Arc Traditional

Arc Traditional

Din aceasta categorie fac parte toate arcurile ce sunt replici ale arcurilor folosite in vechime in razboaie. Cele patru subcategorii principale ale arcurilor traditionale sunt:

Arcurile primitive

– sunt arcurile facute din lemn fara laminare si fara ferastra de tragere. Sunt cele mai simple arcuri neavand nici un accesoriu care sa ajute arcasul. Sunt permise doar sagetile din lemn sau bambus.

Replicile istorice

– arcuri construite dupa modelul arcurilor din vechime folosite in razboaie si provin din toate colturile lumii, din aceleasi materiale naturale sau moderne. Printre acestea se numara arcurile asiatice, arcurile amerindiene, longbow-urile fara fereastra de tragere si altele. In aceasta categorie nu este permisa fereastra de tragere iar sagetile trebuie sa fie din lemn sau bambus.

Longbow-ul

– In acesta categorie intra longbow-urile laminate si cu fereastra de tragere. Sunt permise si sagetile din fibra de carbon sau aluminiu.

Traditional modern

– categoria arcurilor de vanatoare recurbate, sunt arcuri laminate cu fereastra de tragere si stau la baza arcurilor olimpice.

Arc Olimpic | Arc tradițional | Arc compound