Arc Recurve Olimpic

Arc Recurve Olimpic

Ce este arc recurve olimpic?

recurve bow

Arcul recurbat este un arc dezvoltat și creat pe baza arcurilor tradiționale, păstrând lungimea unui longbow și curbura arcurilor asiatice. Sunt compuse din patru părți principale:

Crosă-sau mânerul arcului, este partea arcului ce are contact direct cu arcașul, este suportul brarelor și conține locurile de prindere a accesoriilor cum ar fi stabilizatoarele, sistemul de ochire, suportul de săgeată, butonul plunger, clicker…

Lamele-sau brațele arcului sunt cele ce produc energia ce ulterior e trimisă săgeții. Acestea au diferite grade de îndoire la o forță aplicată ceea ce în final dă forță arcului la o anumită întindere. Avantajul acestor brațe interschimbabile este că arcașul poate începe cu puteri mai mici ale arcului ulterior având posibilitatea să crească doar schimbând brațele.

Coardă-construită dintrun material special ce nu se întinde, este cea care în momentul eliberării transmite energia brațelor care vor propulsa săgeata.

Acest tip de arc este singurul acceptat la Olimpiadă, proba olimpică desfășurându-se la 70 de metri la masculin și 70 de metri la feminin trăgând intr-o țintă cu diametru de 122 cm. în afară olimpiadelor probele arcului recurve se desfășoară indoor la 18 metri și outdoor la 30, 50, 70 și 90 de metri.

Arc Olimpic | Arc tradițional | Arc compound